Walter Dermul

WALTER DERMUL


Walter Dermul (°1953) woont en werkt in Rijmenam.


Na een carrière in een heel andere wereld is hij sinds meer dan tien jaar dagelijks bezig met schilderen. Zijn passie drijft hem steeds vooruit en de olieverf, die volgens hem een levende en kneedbare materie is, zorgt voor een prachtig resultaat.


Z’n werk is figuratief, meestal over mensen en hun emoties - of net het gebrek aan emotie. Over hoe mensen met elkaar communiceren - of net worstelen met de onmacht om te communiceren - in hun relatie met wie hen omringt, met hun partner, met hun kinderen.


Of over opgroeiende kinderen : hoe ze het licht opzoeken of er zich net van afkeren. Hun onzekerheid over de toekomst wordt vaak gesymboliseerd door een ongedefinieerde kubus - een black box, of doos van Pandora waarin nog alles verborgen zit.


Z’n recentste werk is vooral autobiografisch. Vanuit wendingen in z’n eigen leven onderzoekt hij de kruispunten waarin het leven vorm krijgt. Vaak onbewust en onbedoeld hebben kleine of grote momenten een onuitwisbare impact op ieders verdere levensloop.

The Next Step

Titel: Caught red handed showing feelings

Afmetingen: 80 x 70 cm


Only One Way

Titel: Put expression in your eyes

Afmetingen: 50 x 50 cm

Only One Way

Titel: The Pool

Afmetingen: 100 x 70 cm

Only One Way

Titel: Deauville

Afmetingen: 70 x 100 cm

Only One Way

Titel: The smoker

Afmetingen: 60 x 70 cm

Only One Way

Titel: A flood of words

Afmetingen: 80 x 60 cm